Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ingen lyx med ishockey i Järna – men ett väldigt gnäll från fotbollen

Som förälder till ett hockeyspelande barn känner inte riktigt igen Fredrik Axelssons beskrivning att hockeyn i Järna skulle vara någon ”lyxig tillvaro” (LT, 19 mars). Mycket i ditt inlägg handlar om planer/ytor, eller bristen på dem.

En liten jämförelse. I torsdags när jag lämnade av min son för samling till hockeyträning klockan 15:10 med start 16:00 kikade jag ut över de tomma fina fotbollsplanerna på Ljungbackens IP.

Klockan 16, när första hockeylaget börjar sin träning var det fortfarande tomt på fotbollsplanerna. När träningen var slut (17:00) var det fortfarande inget fotbollslag som tränade.

Klockan 17:10 när nästa hockeylag började träna var det fortfarande inget fotbollslag i sikte. Efter träningen är det fortfarande ingen aktivitet på planerna. Efter att spelarna duschat klart och lämnat IP 18:30 fanns det ett (1!) lag som tränar på den lilla konstgräsplanen. Övriga ytor står outnyttjade.

Mellan 16:00 och 18:10 har två hockeylag tränat, men inget fotbollslag har nyttjat konstgräsplanerna. Enligt min egen lilla uträkning borde i alla fall sju–åtta fotbollspass kunna genomförts om man delar på planerna.

Jag tar ledigt fem timmar i veckan från jobbet för att få min son till träningar som startar klockan 16. Vet inte om det räknas som speciellt lyxigt? Kanske något för fotbollslagen att ta efter, det vill säga utnyttja planerna mer än ”lyxtider” klockan 19:00. Vad är det man säger, ”It´'s all about commitment”?

Hockeyförälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare