Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur tänker du vända utvecklingen, Boel Godner?

Hej, Boel Godner. Du och de andra gruppledarna önskade (LT, 24 juni) oss Södertäljebor en härlig sommar. Jag önskar dig detsamma, men vill också fråga dig en sak om vår kommun. Fundera gärna på frågan i sommar.

I tidningen Fokus (nummer 24, 2020) redovisas resultatet av dess senaste årliga jämförelse av levnadsförhållandena i Sveriges alla 290 kommuner, och rangordning mellan dem. Skånska Lomma toppar listan.

Jämförelsen avser tio olika aspekter: arbetsmarknad och inkomster, bostäder, demografisk utveckling, demokrati och jämställdhet, kommunal ekonomi, trygghet, fritid och kultur, miljö, sociala förhållanden och hälsa samt utbildning. Rangordningen baseras på en sammanvägning av dessa tio aspekter.

De 20 sämst rankade kommunerna redovisas i klump, Södertälje är en av dem. Vidare är Södertälje en av de tre sämst rankade kommunerna i hela Sörmland, och samtidigt den allra sämst rankade av de 26 kommunerna i Stockholms län.

Det har tagit lång tid för Södertälje att hamna i denna situation, och bakom den ligger åtskilliga decennier av politiska beslut på lokal, regional och central nivå. Att ta Södertälje ur denna situation kräver tid, men också medvetet och långsiktigt politiskt arbete.

Socialdemokratin har haft, och har, ett dominerande ansvar för Södertäljes hittillsvarande utveckling och nuvarande situation.

Hur ser du, Boel Godner, på Södertäljes utveckling fram till nu? Och vad vill du göra åt situationen, under denna och följande mandatperioder?

Kjell Jonasson

Östertälje

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel