Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur kör folk i Södertälje?

I dag såg jag ett beteende som jag undrat över ett tag: var får trafikanter tag i sina körkort? Hur uppmärksamma är dessa nöt?

En rondell i Wedaområdet i dag, människan framför skulle till andra avfarten i rondellen, hen blinkade vänster in i densamma men inte höger ut ur rondellen, vilket gjorde att det blev en lite irriterad min från den bilist som skulle in i rondellen. Nu kom vi till nästa rondell. Bilarna ligger tätt. Där skulle hen rakt fram vilket gjorde att hen inte blinkade alls.

For alltså rakt fram och tyckte väl att blinka är onödigt då. Det i sin tur gjorde att, ja du gissar rätt, den som skulle in i rondellen var tvungen att stanna då det inte går att lita på vart hen skulle.

Nästa rondell vid grillen så skulle hen vänster, blinkar på nytt vänster, men inte höger. Vem har lärt föraren detta? Jag har sett flera ”körskolebilar”, mer eller mindre privata, ha samma beteende vid färd på väg.

I Södertälje är väl var åttonde en ”privat körskolebil”, det verkar i alla fall så.

Samma med ”nötterna” som sitter i mittfil på trefilsmotorvägar, gärna i 85–90 kilometer i timmen och kollandes dator eller telefon. Man blir bara trött på idioterna.

Classe

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare