Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur kan jag hindra den globala uppvärmningen?

Medeltemperaturen på jorden stiger, extrem torka, orkaner och störtregn blir vanligare, Amazonas och andra urskogar brinner, havets nivå stiger och ökar risken för översvämningar, en gigantisk ström av klimatflyktingar kan förväntas.

Anmäl text- och faktafel

Frågar du dig vad du kan göra för att minska din negativa påverkan på klimatet?

Ja, personligen kan du låta bli att flyga, äta mera växtbaserat, undvika att åka fossildriven bil, inte slänga mat, spara energi hemma, handla el från förnybara källor med mera. Alla bidrag räknas!

Ännu viktigare är att påverka politikerna och den allmänna opinionen om att skarpare åtgärder behövs så att vi solidariskt tar ansvar för jordens framtid. Vi svenskar lever som om vi hade tillgång till cirka fyra jordklot.

Ungdomarna i FridaysForFuture har förstått situationens allvar – det är framför allt deras framtid som är i fara – men vi är många vuxna som håller med och stödjer dem. Detta gäller ju oss, och våra barn och barnbarn också. Kom till Politikertorget på fredag klockan 15 och visa hur många vi är som är bekymrade och kräver förändring.

Fler cyklar och färre bilar på våra gator hjälper också klimatet. Vi förespråkar bättre förhållanden för cyklister i Södertälje. Vid kvart i fem cyklar vi från Politikertorget till Stadshuset och överlämnar våra krav för en bättre cykelmiljö i vår stad. Ta med din cykel och kom med.

Alla är välkomna – alla kan göra något.

FridaysForFuture Södertälje

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare