Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Höj statusen och lönen för anställda i äldreomsorgen

Visst beror en del av problemen med spridningen av covid-19 och coronaviruset inom svenska äldreboenden på bristande skyddsutrustning och dåliga anställningsformer. Men orsakerna är mer övergripande.

I Sverige är intresset mycket lågt för att ta hand om våra äldre på ett professionellt sätt, inte minst hos våra politiker. Vi talar om ett vårdbehov för dem som har byggt upp vårt land och betalat skatt under långa liv. Det märks framför allt i låg värdering av arbetet som i sin tur ger ett jobb med låg status.

Några exempel på samhällets låga intresse för de äldre:

• Låter outbildade jobba. Borde vara minst undersköterskeutbildning plus tilläggskurs för att jobba med äldre.

• Osäkra anställningsformer som timanställning innebär att de anställda inte har råd att stanna hemma om de är sjuka.

• Låga löner.

• Anser att det är ett bra jobb för skolungdomar på sommarlov och för nyanlända.

Är det lämpligt att låta outbildade skolungdomar utan livserfarenhet ta hand om och stödja de äldre under deras sista år mot livets slut? Är det lämpligt att låta nyanlända utan svenska språket stödja och vårda våra föräldrar? Många av våra nyanlända är naturligtvis lämpliga som omvårdnadspersoner, men hur ska de exempelvis kunna förklara olika åtgärder i virustider för de boende?

Alltså: höj statusen, mer utbildning och bättre anställningsformer med höjd lön. Vinnare blir både de äldre och de som har det viktiga arbetet.

A. Lund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare