Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Högsäsong för stöldligor

Nu är vi mitt i semestertiderna i Sverige och med det även högsäsongen för utländska stöldligor att begå bostadsinbrott.

Anmäl text- och faktafel

Förutom inbrott i hem och sommarstugor sker nu även stölder av båtmotorer, bilar och jordbruksmaskiner.

I dag ser vi hur utländska stöldligor missbrukar den fria rörligheten i Europa. De står för hälften av alla bostadsinbrott i Sverige och länsar hem och sommarstugor. De begår också hela 90 procent av stölderna av båtmotorer, bilar och bildelar samt maskiner som används i jordbruk. Detta enligt nya uppgifter från Nationella Operativa Avdelningen hos Polisen (april 2019).

Bara i Södertälje skedde förra året 499 inbrott och 33 stölder av båtmotorer. Helt oacceptabelt. Stöldligor måste bekämpas med kraft, såväl utländska som inhemska.

Det behövs fler poliser, ökad befogenhet för tullen och bättre kontroll av den svenska gränsen. Det kräver att vi agerar både här hemma och gemensamt i Europa. Frågan är: varför agerar inte regeringen?

Alexandra Anstrell (M) Riksdagsledamot Stockholms län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare