Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hjärnsläpp i kultur- och fritidsnämnden

Beslutet om att ta 100 kronor i inträde på Torekällberget i sommar kan man nu lägga till historier om Telgetokar.

Sverigedemokraterna hade det här förslaget ett par år tillbaka. Samtidigt skrev man också ”Det är viktigt att man bevarar Torekällbergets friluftsmuseum”.

Jag trodde dock inte att ”majoriteten” skulle komma med samma förslag. Socialdemokraterna skriver i någon framtidssyn man har att i Södertälje ger vi barn och unga, goda, jämlika och jämställda uppväxtvillkor oavsett föräldrarnas ursprung och inkomst. Jag vet att barn och ungdom kommer att gå in gratis. Men tänk på att de går oftast med sina föräldrar eller mor- och farförälder.

För dem kan inträdet på en eller flera hundralappar göra att man inte går till Torekällberget. Tänk på att Södertälje har en hög arbetslöshet och invånare med låg inkomst. Detta kan innebära att de med låga inkomster inte har råd att gå alls. Vad innebär detta? Ja, att man minskar jämlikheten och jämställdheten.

Man förundras också över att ordförande i kultur- och fritidsnämnden, David Winerdal säger följande: ”Om det blir någon form av succé kan vi få 1800-talsveckan tillbaka”. Detta uttalande kunde också bli en Telgetokar-historia.

Hur kan man tro att om man inför ett inträde på 100 kronor kan det bli succé?

Nu är det slut med en ”kul tur” till Torekällberget och en kultur som är ett ”vattenhål” för oss Södertäljebor. Att detta förslag också kommer i dessa coronatider är mycket dåligt. Då vi uppmanas att vara ute så mycket som möjligt.

Sommaren blir en provperiod men jag tror att det blir en ”prövotid” för ordföranden i kultur- och fritidsnämnden.

Kultur betyder ”odling”, nu har vi fått ogräs i kulturen.

Södertäljebo som vill bevara kulturen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare