Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hellre grön påse än kassa papperskassar

Södertälje kommun planerar enligt uppgift i LT att byta ut de gröna plastpåsarna för matavfall mot papperspåsar. Jag har haft tillfälle att prova systemet i Köpings kommun under en tid, och tycker att det är ett uselt system.

Papperspåsarna är så små att man kan behöva bära ut dem varje eller varannan dag. Påsarna läcker, det droppar ur den blöta bottnen.

Idag har den särskilda tunnan tömts. Kvar på botten finns en sörja av ruttnande matspad, och en svärm av flugor.

När papperspåsarna testades i Södertälje var 91 procent av användarna negativa. Av dem som använde en särskilt hållare till papperspåsarna var 41 procent positiva, alltså en minoritet även där. Ändå beskriver Telge Återvinning försöket som framgångsrikt och planerar att införa det i hela kommunen.

Jag undrar hur det ska gå för dem som bor i hyreshus sju trappor upp. Ska de ta med sig den kladdiga papperspåsen i en hink för att inte droppa i hissen? Varje dag? Och sen åka upp till bostaden igen och diska sin hink?

De gröna påsarna har varit en stolthet, något mycket väl fungerande för oss boende. De har säkert en del nackdelar. Men papperspåsarna är en katastrof.

Roland Cox

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare