Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Greta Thunberg är fantastisk – men ordet strejk missbrukas

Jag tycker att det Greta Thunberg gör är fantastiskt, men tycker det hamnat lite fel när det hela tiden kallas strejk. Vad strejkar hon exempelvis ifrån nu? Mig veterligen har hon varken skola eller jobb för stunden och jag tror många andra "strejkare" är i samma situation, arbetslösa eller utan skola att gå till.

Det hela började i och för sig med Gretas fredagsstrejker från skolan som man kan tycka vad man vill om. Hon gör något bra helt klart men vi har skolplikt här i Sverige och jag undrar hur rektor och övrig skolledning tänkte. Är det okej att strejka från skolan för bättre förutsättningar för nyanlända, för sjukskrivna, för gamla och så vidare. Listan kan göras lång.

I detta fall borde man snarare kalla det demonstration för det är vad det är.

Skulle gärna ha ett svar på detta från Kringlaskolans ledning om det är okej att strejka för annat som är "skit" i vårt eget land.

Winchester

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare