Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Godner, ditt parti har ett dominerande politiskt ansvar för bilderna av Södertälje

Hej Boel! Tack för din replik 3 juli till mitt debattinlägg 30 juni. Låt mig avrunda vårt tankeutbyte med ett par kommentarer till din inledning och avslutning. Du skriver inledningsvis "Det finns flera sätt att beskriva Södertälje och de är alla lika sanna." Jag håller bara delvis med dig. Olika beskrivningar är olika fullständiga och olika vinklade. Du tecknar en ljus och en mörk bild, och kopplar den lokalt förda politiken till den ljusa bilden, men inte till den mörka. Men - sedan valåret 1982 har vi haft en socialdemokratiskt ledd regering i nästan 30 av de nästan 40 åren, och hela tiden en socialdemokratiskt ledd kommunstyrelse.

Ditt parti har ett dominerande politiskt ansvar för båda bilderna av Södertälje.  Det är svårt att hitta en översiktlig kommunbeskrivning som inte är vinklad av kommunens makthavare. Den minst vinklade jag känner är den som ges i tidningen Fokus' kommunjämförelse "Bäst Att Leva".

Du skriver avslutningsvis "Men en hållbar framtid kräver att vi talar öppet om de problem som finns och att vi hanterar dem." Jag håller med dig, och syftet med mitt debattinlägg är att peka på problem som är viktiga men tyvärr också svårhanterliga. Under valåret 2022 - och om inget oförutsett inträffar - kommer du att ha lett kommunstyrelsen i drygt tio år, och under de sista åtta av dem kommer statsministern att ha varit en socialdemokrat.  Förhoppningsvis kommer tidningen Fokus att i juni 2022 publicera sin årliga jämförelse mellan kommunerna, och visa vart politiken dittills har fört vår kommun. Låt oss då ta del av den jämförelsen, och dra våra slutsatser!

Avslutningsvis vill jag tacka dig för vårt tankeutbyte, och önska dig framgång i ditt fortsatta arbete för Södertälje. Det behövs! Med vänlig hälsning,

Kjell Jonasson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare