Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Gilgamesh – en oförglömlig teaterupplevelse

Jag vill härmed ta tillfället i akt att offentligt framföra mitt tack till alla som varit engagerade i föreställningen ”Gilgamesh och jakten på odödligheten”.

En otrolig ensemble av enastående begåvade unga skådespelare samt fenomenal regi och suveränt manus gjorde denna pjäs till en teaterupplevelse av absolut första klass. En magisk och oförglömlig eftermiddag som överträffade de högst ställda förväntningar.

Det är sannerligen svårslaget att få se de allra yngsta representanterna för det allra äldsta av folk framföra världslitteraturens första och äldsta men evigt unga, odödliga mästerverk.

En verklig eloge för utmärkt skådespeleri. Agerandet på scenen var oupphörligt fascinerande, växlingsrikt, dramatiskt, vackert, tidlöst och universellt mänskligt samt omväxlande högstämt och humoristiskt. Allt perfekt avvägt - och lika starkt och berörande för alla åldrar.

Vidare också ett särskilt hedersomnämnande för manus, som med stor trohet mot originalet och perfekt tonträff i varje scen men med geniala små justeringar gjorde handlingen direkt tillgänglig för var och en utan att förlora något av eposets djup och kraft.

Varmt tack således till hela den fantastiska unga ensemblen för en teaterupplevelse man inte glömmer.

Per Hägglund

Södertälje

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare