Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Från Telge bostäder kommer inga besked

Vi flyttade för ett år sedan från seniorboende i Hovsjö till dito i Bergvik. Lägenheten som man erbjöd oss tilltalade oss. En nackdel var balkongen, eftersom vi bor på nedre plan. Sand, damm och avgaser flyger in då balkongen ej är inglasad.

Anmäl text- och faktafel

Därför bad vi Telge Bostäder om tillval för inglasning. Vi fick då till svar att man ej utförde detta just nu. Ingen uppgift om när kunde ges. Återkom senare var beskedet.

Hela hösten återkom vi utan resultat. Någon gång i början av detta år fick vi besked att vi kunde ställa oss i kö för detta tillval. Men det förändrade inte läget. Det är några till pensionärer här på seniorboendet som vill ha inglasning. När vi och de ringer till Bobutiken hos Telge bostäder är det enda de vet att de inte vet något.

Vi träffade vid ett annat tillfälle en person, som påstod att numera måste man ha byggnadslov för varje separat balkonginglasning. Man undrar då om det är kommunen som tar god tid på sig eller om det är hyresvärden som ej ansöker om detta.

Vi vet ej om detta stämmer, men vad ska man tro, när det ej händer något och man ej får något besked.

Om vi hade vetat att vi ej skulle få inglasning hade vi nog tvekat att acceptera förslaget om lägenheten. Kanske kan vi få mer information från några som läser den här insändaren. Från hyresvärden får vi alla fall ingen.

Timo och Kerstin Ekström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare