Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Frågor av olika dignitet, Rosenberg

Moderaternas oppositionsråd Alexander Rosenberg är upprörd, men det är lite svårt att förstå hans resonemang i tisdagens debattartikel. Är det för att det egna partiets förslag till ”lokal arbetslinje” inte anammas i tillräcklig omfattning, eller är det för att årskorten till Torekällberget tog slut snabbare än beräknat?

Och är det verkligen så som Rosenberg skriver att ”alla som går på försörjningsstöd” enligt Socialtjänstlagen fått årskort? Min gissning – utan att veta – är att det är barnfamiljer som varit målgruppen, i ett lokalt försök att leva upp till Socialtjänstlagens intentioner om att människor ska kunna uppnå en ”skälig levnadsnivå”.

Att leva på försörjningsstöd är tänkt att vara en övergående insats under en period. Att det för flera hushåll inte är så är problematiskt, eftersom normen för försörjningsstöd vad jag förstår inte är utformad annat än för kortvarigt stöd, det vill säga tämligen slimmat.

Coronapandemin gör inte att försörjningsmöjligheterna ökar. Kanske är det viktigare att vara upprörd över att en obligatorisk arbetslöshetsförsäkring efter decenniers diskussioner ännu ej kunnat realiseras. Då skulle många slippa ”gå på försörjningsstöd”.

Det finns frågor av olika dignitet.

Stig Linde

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare