Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Förbjud fyrverkerier och smällare

Vi som djurälskare kan inget annat än att plågas med våra älskade vänner runt nyår. Men det är inte bara djuren som lider utan även människor som även inte vågar gå ut.

Inför nyåret börjar butiker sälja fyrverkerier och smällare. Problemet är dock att många äldre köper ut åt de yngre.

Dessa ungdomar springer sedan omkring och smäller om nätterna – lite här och där. Dessa raketer och smällare smälls överallt. I papperskorgar, i trapphusen, i containrar, i tunnlar och mot människor och djur.

Att folk blir störda och att djuren lider bryr man sig inte ett dugg om.

Detta kan inte år efter år få fortsätta, jag kräver krafttag. Utryckningspersonalen hinner naturligtvis inte med, när det uppstår bränder och ibland även kaosartade situationer på flera platser samtidigt.

Ska vi skattebetalare verkligen behöva använda våra gemensamma pengar för att släcka dessa bränder som orsakats av smällare eller fyrverkerier som vuxna människor köpt ut till ungdomar och som inte kan hantera dem?

Dagen efter, blev jag hotad med att bli misshandlad på grund av att jag försökt hejda dem

På själva nyårsafton skulle jag konfrontera våra ungdomar, eftersom nattvandrarna glänser med sin frånvaro. De stod först och kastade mot byggnader därefter fick jag smällare kastade emot mig.

Dagen efter, blev jag hotad med att bli misshandlad på grund av att jag försökt hejda dem och få dem att förstå att de stör.

Jag ställer mig frågan, när ska vi alla som inte vill ha detta smällande mitt på dagen, mitt på natten eller när som helst få lugn och ro i våra hem? Alla medborgare borde få ha den rättigheten.

Jag tycker att man borde förbjuda fyrverkerierna helt, alternativt göra ett anordnat fyrverkeri som Södertälje kommun själva får hålla i.

Det skulle även bli en mindre belastning för alla utryckningsfordon som annars måste åka kors och tvärs och släcka bränder, djurägare skulle inte behöva åka med sina älskade fyrbenta individer till veterinären, Polisen skulle kunna göra annat än att leta tonåringar hela nätterna för att vuxna inte kan motstå att köpa ut.

Låt 2020 blir ett år helt utan fyrverkerier. Låt våra djur och alla vi andra få lugn och ro.

Trött på fyrverkerier

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare