Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Feltänkt att placera strokepatienter i källaren

Annons

LT har i flera artiklar belyst nybyggnationen av Södertälje sjukhus och de moderna akutavdelningarna.

Dessvärre är det i första hand patienter med relativt kort sjukhustid som får glädje av de fina lokalerna. För de patienter som tvingas ligga inne längre sker ingen förbättring och i vissa fall en direkt försämring. Geriatriska, det vill säga äldre, patienter kommer fortsatt att behandlas i ganska slitna lokaler.

Det som dock är mest upprörande är att de som drabbas av stroke kommer att behandlas i lokaler som ligger under markplan vid den förestående omflyttningen.

Strokepatienter behöver ofta stanna på sjukhuset i flera veckor innan de kan flyttas till rehabilitering. Under dessa veckor ska de behandlas i rum under marknivå med högt liggande fönster med begränsad utsikt.

Som om inte detta vore trist nog handlar det om fönster mot gatan där de som passerar kan se rätt ner på patienterna. På andra sidan huset vetter fönstren mot en mur vid en parkeringsplats där man också kan se rakt in i rummen. Därför måste man dra för gardiner och helt slopa utsikten för de drabbade både på dagtid och på kvällen.

Vi som företräder flertalet pensionärsföreningar i Södertälje föreslår att LT besöker sjukhuset och tar sig en titt på de lokaler som nu erbjuds stroke-patienter. Dessa patienter behöver inges hopp och livslust efter att ha drabbats av en plötslig försämring av sina förutsättningar.

Agneta Enbom Holz

PRO samorganisation i Södertälje

Ebon Eriksson

SPF-Seniorerna Holmfast

Berit Olsson

SPF-Seniorerna Östertälje

Göran Ringström

SPF-Seniorerna Järna Hölö Mörkö Vårdinge

Bengt-Arne Åhrberg

SKPF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare