Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: En katastrof för Torekällberget

 
Hotell på Torekällberget
Visa alla artiklar

Det här ska bli det första man får se när man kommer från landet till staden på Torekällberget. Det är vad Samhällsbyggnadskontoret föreslår. Besökaren möts av en syn helt utan 1800-talskänsla. Att låta planförslaget bli verklighet vore en katastrof för vårt fina friluftsmuseum.

Planarbetet måste göras om från början. Ett avslag på förslaget om ändring av detaljplanen är det enda sättet att rädda Torekällberget.

Planarbetet har hittills styrts av kommersiella intressen, vilket är helt fel. Det är kommuninvånarnas intressen som ska styra. Denna felaktiga styrning framgår tydligt av att planarkitekten medverkar i en reklamfilm för ett hotell som den sökande låtit göra. Detta måste anses som ett tjänstefel av planarkitekten, som därför måste stängas av från det fortsatta planarbetet.

Till råga på allt har man publicerat reklamfilmen på Södertälje kommuns hemsida.

Förslaget om ändrad detaljplan är nu ute på samråd. För att dina åsikter ska komma med i samrådet måste du höra av dig direkt till kommunen. Tala om att det gäller fastigheten Mariekälla 1:26. Detta måste göras före den 15 januari.

Se också till att skriva under protesten Rädda Torekällberget – stoppa hotellbygget. Alla vi Södertäljebor måste hjälpas åt, så att det blir en mycket lång protestlista.

Jonas Hasselrot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare