Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: En del av centrum i förändring – till vems glädje och nytta?

 
Hotellplanerna vid Maren
Visa alla artiklar

Här ligger Maren i all sin glans. Man får passa på att titta. Såväl vattenyta som byggnader riskerar att trängas undan än mer i och med storvulna hotellplaner och renovering av kaj.

Visst är det bra att vittrande kajområde och Marenplan görs funktionellt, till glädje för alla oss som trivs nere vid Marens kant. Ett behov av större yta för oss Södertäljebor ser jag dock inte. Kan det inte räcka med att renovera befintlig markyta med underliggande fundament? Riva McDonald's spretiga byggnad och sedan sansa sig? Kanske kan en park med någon/några lägre byggnader som stämmer in i befintlig miljö vara vackert och till gagn för såväl stadens invånare som besökare.

Har Södertälje verkligen behov av ännu ett större, mycket större, hotell i centrum? Räcker inte de hotell som finns i nuläget, utökat med hotellet som är under produktion vid Snäckviken?

Castorhuset, Orionkullen med Gamla Flickskolan och vår fina stentrappa ner mot vattnet – allt detta kommer vara diminutiva i jämförelse med Stordalens hotellbyggnation.

Vill vi att ovanstående bild ska domineras av ett hotellkomplex eller vill vi att vår stads historia och själ ska representeras av de byggnader som redan står där?

Titti Lilja

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare