Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Elof Hansjons uttrycker sig respektlöst

 
Gymnasiekrisen
Visa alla artiklar

Wendela Hebbegymnasiet är så mycket mer än ”bidrar med till exempel luciatåg och teaterföreställningar”, som utbildningsnämndens ordförande Elof Hansjons (S) så respektlöst uttrycker sig.

I Sölvesborg bestämmer politikerna över vilken sorts konst som ska införskaffas, i Södertälje har vi inte råd att utbilda några nya konstnärer. Tydligen ska alla ungdomar utbildas för att arbeta på Scania eller Astra Zeneca och de som drömmer om något annat än ett fabriksarbete får söka sig till andra kommuner med långa resvägar med en driftosäker kollektivtrafik.

Att påstå att elever inte kommer att påverkas av beslutet är befängt och verklighetsfrånvänt.

Miljön för eleverna på Wendela Hebbegymnasiet är helt fantastisk och vår son upplever sig för första gången motiverad att gå i skolan och det hänger ihop med en fantastisk arbetsmiljö, bra lärare och en lugn och inkluderande studiemiljö.

Att påstå att elever inte kommer att påverkas av beslutet är befängt och verklighetsfrånvänt. Självklart kommer de att påverkas av detta.

Hur ska kommunen säkerställa att de som går kvar på skolan ska kunna få en fullgod utbildning? Hur ska man kunna behålla lärarna när de vet att de jobbar på ”ett sjunkande skepp”?

Kommunen har skapat detta helt på egen hand genom att flytta program från Wendela Hebbegymnasiet och renodlat den estetiska inriktningen.

Tänk om kommunen hade varit lika rappa att sätta in åtgärder när skolor har för låg bemanning i förhållande till elevantalet – det händer aldrig.

Pappa P

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare