Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Detta menar vi med kanalåret

Anmäl text- och faktafel

Vad menar man med kanalåret 2019? Det frågar sig Bengt Zetterberg i en insändare den 11 juli. Södertälje kommun firar att kanalen fyller 200 år i år. Vi vill stärka stoltheten för platsen Södertälje, och detta gör vi tillsammans med föreningar, organisationer och företag i Södertälje.

Kanalåret är ett jubileumsår som är fyllt med olika evenemang och upplevelser. Vi kryddar befintliga aktiviteter, som Södertäljefestivalen och 1800-talsveckan, och arrangerar nya evenemang i samverkan med olika aktörer, till exempel Vinterfesten.

Sjöfartsverket och kommunen har tillsammans utvecklat ett gestaltningsprogram för att lyfta fram omgivningarna runt kanalen i samband med den stora ombyggnationen, Mälarprojektet, där kanalen breddas för större fartyg. Projektet pågår för fullt, har försenats, och beräknas nu bli färdigt 2021.

Tanken var till en början att kanalen med tillhörande kanalpromenader skulle vara klara och invigas under 2019 då kanalen fyller 200 år. På grund av arbetets komplexitet har det tyvärr blivit förseningar som gjort det omöjligt.

Givetvis hade det varit önskvärt att redan i år kunna njuta av Södertäljes fina vattentillgångar, men området runt kanalen är mer eller mindre en byggarbetsplats med allt vad det innebär.

Aydin Aho

Destination Södertälje

Annika Linde

Samhällsbyggnadskontoret

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare