Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det kontantlösa samhället är sårbart

Kommentar till Evelyn Schreibers ledare ”Låt oss gå lagom fort mot det kontantlösa samhället” (29/7).

Enligt Internetstiftelsen är det ungefär en halv miljon svenskar som inte har tillgång till Internet eller kunskap om digitalisering. Sverige ligger på andra plats i världen, efter Kanada i det ”kontantlösa samhället”.

Digitalisering innebär väldigt stora förändringar för vårt samhälle.

Vi tillhör SeniorNet Sweden. SeniorNet Södertälje startade den 9 november 1999 så vi har 20-årsjubileum i år. Vi har verksamhet som förbereder dig för det kontantlösa samhället genom att lära ut om digitalisering för äldre som är en utsatt målgrupp.

Vi har handledare på Lunaträffen, Kommunens frivilligcentral, som är gratis, där du kan ställa frågor och få råd och tips samt öva dig inom digitalisering så att du är förberedd för det ”Kontantlösa samhället”.

Vissa affärer och banker tar inte emot kontanter och av säkerhetsskäl måste man ha tillgång till mobiltelefon när man ska parkera på vissa ställen, vilket vi lär ut hur man ska göra.

Utöver egen träning har vi föreläsningar om hur man ska kunna använda denna förändring.

Tidningarna har även börjat med digitala versioner och man måste ha kunskap för att kunna använda dem då det i framtiden förmodligen inte blir några papperstidningar.

Det kontantlösa samhället är mycket sårbart med ökad digitalisering. Många bedragare utnyttjar redan det nya systemet vilket vi har föreläsningar för att du ska bli väl förberedd inom det området.

Det är alltså inte bara juridiska problem, vilket vi måste ta hänsyn till.

SeniorNet Södertälje

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare