Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det här är vad som har gått fel

Jag håller med Arnold om att det är ett misslyckande att Sverigedemokraterna är störst (LT, 11 januari). Vad det diskuteras för lite av är vad som har gått fel med svensk politik. Svaret är mycket enkelt. Det finns inte så många alternativ. Man har liksom att välja mellan höger och extremhöger (SD).

Då är det klart att den högljuddaste vinner. Sossarna sket bort det. Lika beklagligt som att SD är störst i opinionsmätningar är det att S roar sig med skattesänkningar för rika, privatisering av skattekontor, fri (och dyr) hyressättning, höghastighetsbanor som huvudsakligen gynnar storstadsregionerna. S har blivit ett högerparti som verkar vilja ha tillbaka klassamhället.

Vad som saknas är ett missnöjesparti på vänstra sidan. Ett som är lika högljutt som SD fast om att bygga upp en välfärd, beskatta rättvist, bygga infrastruktur som gynnar både storstad och glesbygd, se till att vatten- och vindkraftkommuner får rättvist betalt samt att bygga hyresrätter (med någorlunda drägligt utseende) som unga har råd med.

Ett sådant parti skulle antingen tvinga S att skärpa sig eller konkurrera ut dem. Båda scenariorna är i alla fall en förbättring mot rådande situation.

Vi behöver ideologisk mångfald. Men det måste nog någon politiskt engagerad komma på själv.

Gör Sverige till en demokrati igen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare