Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det är dags att lyssna på barnen

 
Striden om Hökmossbadet/Älgbostad
Visa alla artiklar

Barnkonventionen blev lag den 1 januari 2020. Det innebär att ”barnets bästa ska komma i främsta rummet vid alla beslut" och "alla barn har rätt att uttrycka sin mening och få den respekterad”.

Vi är två skolelever i Nykvarn och vi har hört att Nykvarns kommun vill bygga massor av bostadshus på den gamla gården Älgbostad bredvid Hökmossbadet. Det tycker vi är en dålig idé.

Barn har rätt till lek och fritid och hagarna ovanför Hökmossbadet passar jättebra för det – och dessutom är det nära vår skola.

I stället för bostadshus skulle det vara mycket bättre med att:

• Vintertid ha pulkabackar, skidspår, skridskoåkning, snögrottor och spökvandring

• Vår, sommar, höst ha lektioner utomhus i stället för att alltid vara inne i klassrummet, bada i Yngern, matsäck i gräset, fotboll, badminton, brännboll, utebasketkorgar, trädkojor i träden, klättra och äta körsbär i de stora körsbärsträden, piratlekar under den stora granen, sagostig för dagisbarnen, många gungor, boll i ruta-plan, klätterställningar, klätterväggar och skateboardramp.

För de vuxna vill vi ha en vacker park med många blommor, motionsspår, utegym och kolonilotter.

I det stora, vita gårdshuset på Älgbostad kan man ha en bondgårdsförskola med inriktning natur och djur och i ladan höns, gäss, kaniner, getter, kossor och hästar som man kan gosa med i stället för att åka till Torekällberget.

Så ni som bestämmer i Nykvarn - lyssna på oss barn, det är vår framtida livsmiljö som ni skapar nu.

Ingen har frågat oss

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare