Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: De som bestämmer förfular vårt Södertälje

 
Hotellplanerna vid Maren
Visa alla artiklar

Nu diskuteras om Marens yta ska minskas på grund av Petter Stordalens hotellplaner.

I samma artikel står att stadsbyggnadsnämndens ordförande Håkan Buller (S) säger att det inte är enda anledningen, att ytan behöver göras om ändå på grund av att man måste öka bärigheten så att marken håller för stora byggnader.

Varför behöver Södertälje ett hotell till? Varför envisas med att bygga så stort och på så många ställen på den lilla yta som centrum faktisk är? Varför fokuserar man inte på att hålla stadskärnan levande genom normala hyror och vackra miljöer?

Läs Tomas Karlsson: När ska denna längtan att fylla igen Maren få ett slut?

Om jag fick bestämma skulle det inte bli ett hotell där. Man skulle riva McDonald's-huset och göra en stor park på hela den ytan. Kanske Caesars kan flytta in i andra lokaler vid Maren, eller så bygger man ett vackert enplanshus i anslutning till parken. Jag skulle göra något vackert runt Maren. Jag anser att bestämmande personer i dag förfular staden.

Vi människor behöver natur, gräs, buskar, träd och blommor för att må bra. Varför är inte det i fokus när det byggs? Varför glöms individen bort till förmån för hus och betong?

Södertäljebo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare