Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Där politikerna sviker, måste vanliga människor kliva fram

Äntligen har vetenskapen fått full uppbackning från världens politiker. Efter de globala skolstrejkerna så är det bara tvångsmässigt motvalls högerpartier som förnekar klimatförändringarna, och fossilindustrins ansvar. Men ändå händer inget konkret.

Anmäl text- och faktafel

Fina ord från politiker hjälper inte så länge det byggs nya oljeraffinaderier, terminaler för import av fossila bränslen eller utbyggnader av flygplatser. Om inte politikernas ”oro” följs med handling så är den bara ett spel för gallerierna.

Lyckligtvis är det mängder av vanliga människor som tar ansvaret istället. Det folkliga motståndet mot Preems planer i Lysekil växer, i augusti planerar Flyglarm Arlanda en aktion mot flygplatsens utbyggnad och i september blir det civil olydnad i Göteborg mot den planerade fossilgasterminalen i hamnen. I slutet av samma månader kommer en global strejk för klimatet gå av stapeln.

Där politikerna sviker, måste folkrörelser och vanliga människor kliva fram. Det handlar om våra möjligheter att leva på jorden, och det kan inte tas någon hänsyn till fossilbolagens särintressen.

Sojapojken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare