Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Coronaosäkert på ögonmottagningen

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Jag hade en besökstid på Medsyn på Nygatan. I receptionen blev jag mycket väl omhändertagen av en professionell sköterska som hade ett säkert plexiglasskydd och bra avstånd till patienten.

Sköterskan som skulle göra en förberedande undersökning, saknade visir. Jag fick säga till om att jag vill känna mig trygg, att hon ska ha visir. Jag frågade varför hon inte hade visir när alla andra vårdinrättningar har både munskydd och visir. Hennes svar blev att det blev tröttsamt att ha visir.

När jag kom in till läkaren hade han varken munskydd eller visir. Jag sa att om han skulle behandla mig fick han ta på sig både munskydd och visir. Den uppmaningen fick jag ge två gånger innan det hände något. Han satte på sig ett munskydd som hängde slarvigt utan att vara fastsatt vid öronen. Visiret kom på efter andra uppmaningen? Jag fick också uppmana honom att sprita undersökningsapparaten innan undersökningen. Den behandlande läkaren behandlade mig mycket nonchalant, det här med corona var inte så viktigt.

När jag var färdig skulle jag sprita mina händer – då fanns ingen sprit.

Jag tycker det är en katastrof att en sjukvårdande klinik inte sköter sig bättre. De borde vara en förebild.

En patient som är 70+ och rädd om sig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare