Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Byggplaner hotar Östertäljes villastad

Miljö är inte enbart prästkragar och kamomill, det är inte enbart vad som växer och var det växer. Det finns något som heter boendemiljö, att man har sin bostad i ett område med en miljö man trivs med.

Anmäl text- och faktafel

Vi som bor i centrala Östertälje har valt att bo här just för att boendemiljön attraherat oss. Nu har kommunen föreslagit att vår boendemiljö drastiskt skall förändras; från att ha varit ett ganska renodlat villaområde vill man nu införa byggnadskomplex av storstadskaraktär.

Att det förstör, såväl miljömässigt som ekonomiskt, för alla nuvarande invånare, är något man tydligen helt nonchalerar. Möjligheten att öka antalet invånare är betydligt viktigare än invånarnas psykiska välbefinnande. Är det nu inte hög tid att Södertäljetokspolitikerna bryr sig mer om sina invånare än om sådana man önskar skall flytta hit?

Varför förstöra för oss gamla Östertäljebor? Varför förstöra en 100-årig trivsam miljö?

Eje Carlsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare