Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Butiker bygger lyckad stadskärna

Representanter för näringsidkare och fastighetsägare vill utveckla centrum och vill ha en stadskärna i toppklass. De vill ha mer jippo också på kvällar.

Då är det synd att de flesta representerar resor, bank, hotell och restaurang. Bara en kommer från butik.

Jag tror att en lyckad satsning måste bygga på handel, alltså butiker. Vilket underlag finns från expertis? Har det gjorts några undersökningar. Finns det någon stad i Sverige som lyckats behålla en attraktiv stadskärna trots all konkurrens från ytterområden och handel på nätet?

Anmäl text- och faktafel

Finns det några tankar på tekniska lösningar som exempelvis en app där kunder kan se vilket sortiment som finns i citybutikerna. Jag har många gånger sökt förgäves efter vanliga enkla prylar och gjort många felköp och lärt mig att kvalitet lönar sig, därför uppskattar jag fackhandeln.

Jag gillar verkligen de utsmyckningar som har gjorts till påsk och jul och alla planteringar. Jag skulle också gärna vilja ha en tävling om hus och träd – ja, lite kultur till exempel.

Sedan vill jag gärna ha en satsning på Södertäljekringlor i porslin och själva kakan. När jag hade långväga gäster hemma fick jag betala kafépris för kringlor på Varuhuset Kringlan.

För oss äldre och alla som saknar bil är det särskilt viktigt att man i stan kan få tag på allt man behöver som man kan bära med sig på bussen.

Sonja Persson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare