Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Buller förstår inte miljöfrågan

”Argumentet att allt blir sämre för att man får nya grannar återkommer ibland i debatten”, skriver Håkan Buller (S) om förtätning av Östertälje (18/7).

Anmäl text- och faktafel

Detta påminner om Donald Trumps sätt att argumentera, att påstå saker om andra som inte är sanna. Ingenstans i debatten kring Jägmästaren har någon påstått detta.

Det är inte nya grannar utan byggnationens karaktär det handlar om.

Buller förstår tydligen inte frågan om miljö. Att bygga ett sexvånings stadskvarter mitt i ett villaområde förstör definitivt boendemiljön för de kringboende. Det är som att förstöra Torekällberget med ett stort hotell.

Frågan återkommer ideligen, varför är omsorgen om människor man vill skall flytta hit alltid större än om de som redan bor här? Varför byggdes inga höghus i Glasberga sjöstad, varför inte högre hus vid Igelsta Strand, ännu högre hus har ju gått bra att planera för och bygga på andra ställen. Varför förstöra ett redan etablerat område?

Inte nog med höghus i ett villaområde, i den föreslagna byggnationen tränger huskropparna fram över nuvarande prickmark och Centralvägen görs smalare i detta avsnitt. En ytterligare boendemiljöförstöring.

”Den gemensamma utmaningen borde vara att vi ska se till att den nybyggnation som tillkommer faktiskt blir något som stärker och utvecklar oss och Södertälje. För det är det som är poängen.” Detta skriver Håkan Buller.

Hur stadskvarter i ett villaområde skulle stärka och utveckla oss och Södertälje återstår att förklara.

Erik Stenborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare