Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bry er om Södertäljes äldre områden

Svar till Håkan Buller (LT, 9 augusti). Jag har aldrig påstått att det i herr Bullers artikel stått någonting om tio sexvåningshus, men den enda information vi medborgare har om planer för Jägmästaren utgörs just av ett storstadskvarter presenterat i en artikel i LT samt de bilagor till ansökan (bygglovsansökan förmodar jag) som herr Buller själv lämnat ut.

Anmäl text- och faktafel

Vad gäller miljöfrågan har vi flera gånger läst att forskningen är oroad över det pågående förätningsraseriet, människor blir stressade när det byggs för tätt (Byggvärlden 12 juni, Sveriges Radio, P4 Uppland, UNT, GP med flera).

Vi som bor i äldre områden ser hur lite omsorg som läggs där medan man spenderar stora summor i nya områden. I Glasberga sjöstad anlägger man vackra gator med trädplanteringar medan man i Östertälje inte ens bryr sig om att asfaltera hela gatubredderna eller ordnar med trottoarer.

Det är närmast ironiskt av herr Buller att tala om siktlinjer. Man har förstört siktlinjen mellan Stora Torget och andra sidan kanalen som noggrant planerades in av stadens tidigare fäder, man håller på att förstöra siktlinjen till Orionkullen och planerar förstöra siktlinjen från gamla Saltsjötorget (Marenplan) till Kusens backe.

Detta kvarstår: ”Vi” är inte rädda för nya grannar, utan för bebyggelse som drastiskt försämrar vår boendemiljö.

Erik Stenborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare