Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bilisternas beteenden har förändrats

Jag känner mycket väl igen mig i ”Classes” iakttagelse av bilister. Dock har jag nog lagt den där irritationsfasen bakom mig – det måste jag, annars går så mycket negativ energi åt till detta.

Vi får inse att vi lever i en ny tid med ett nytt beteende hos bilisten i gemen. Apropå blinkers så uppskattar jag att kanske tre av tio använder denna. Många gånger tar jag mig fram cykelledes och då är ett väldigt vanligt förekommande exempel just den med cirkulationsplatser.

Jag kommer cyklande rakt fram, ser en bilist komma i högre fart från vänster. Hen blinkar sällan höger, vilket gör att jag måste bromsa ner och förvänta mig (detta innebär en större energiåtgång jämfört med när jag sitter bakom ratten förstås...) att hen är på väg rakt fram. Varpå hen svänger höger utan att visa någon annan trafikant vad hen tänkt göra.

Beteendet skapar ett sämre trafikflöde samt många gånger en liten irritation för andra trafikanter (större för en cyklist) och allt detta beroende på att föraren ännu ej fått in blinkersvanan som kommer efter några års körande, i alla fall normalt. Jag kan nog tyvärr inte gå i god för att jag var bättre själv då jag var färsk bakom ratten.

Vidare när det gäller mittenkörfältet på motorvägen – ja, vad ska man säga. För detta räcker tyvärr inte mina antal tecken i denna insändare.

En slutsats får jag plats med dock – allt handlar om det nya mobilanvändandet, som ju ofta utförs vid bilkörningen. Ska vi bara konstatera att det var bättre förr?

Blinkersfanatiker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare