Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bekymmersamt att Södertälje saknar en stadsarkitekt

Varför har Södertälje ingen stadsarkitekt? Mark Isitt ställde denna mycket relevanta fråga till Boel Godner (S) i radioprogrammet Stadsinspektionen.

Södertälje bygger och planerar så det knakar verkar det som, men har alltså ingen stadsarkitekt som ska bevaka att den gamla, och framför allt den nya bebyggelsen får de estetiska och kvalitativa värden som staden så väl behöver.

Det är mycket bekymmersamt att ledande politiker, i många städer, tycker att ”den kompetensen finns redan hos stadsbyggnadsnämnden”.

Då frågar jag mig följande gällande Södertälje:

• Vem eller vilka personer anser ledande politiker kan axla en stadsarkitekts kompetens när det gäller frågor som jag nämnt ovan?

• Vad är det som är så kontroversiellt med en sådan eftersom den inte finns?

• Är inte kommunledningen ”skyldig” att ge Södertäljeborna den kompetensen för att bevaka deras intressen ?

Södertälje har förr haft skickliga och starka personligheter som stadsarkitekter av vilka jag haft förmånen att träffa en, nämligen Lars Thylén. Han var engagerad och kunnig samt bor dessutom i staden.

Stefan Wikström

Södertäljebo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare