Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Befria Södertälje från socialismen

Med tanke på den svada som signaturen ”Tanten” delar med sig av i insändaren Moderat snömos (LT, 20 november) är det fullt förståeligt att varken språk eller budskap når fram. Kanske inlägget kan läggas in på Wikipedia under rubriken världsfrånvänd, ignorant eller rent av naiv.

I god socialistisk ton beskriver Tanten bidrag som något som delas ut av de ”goda” och företag och skattebetalare (de med höga inkomster) vilka förser kommunen med pengar som de ”onda”.

Jag vet att det ser ut så i den socialistiska världen, men detta är mycket svårt för oss icke-socialister att förstå. Det blir gallimatias, rappakalja och nonsens i våra öron. Att personer blir, eller verksamheter är, beroende av bidrag för att gå runt är för oss ett tecken på att något inte står rätt till.

Att låsa fast människor i bidrag i stället för att ge dem möjlighet att utvecklas och blomstra är det ”onda” för oss. Upp och ner-vända världen, jag vet!

Men faktum är att vi tror på att människor ska kunna leva på sin lön, därav behövs sänkta skatter. Vi tror att ett gott företagsklimat skapar fler jobb och därigenom fler som bidrar till kommunkassan samt på köpet även minskat utanförskap. Bra, eller hur?

Minskade kommunala utgifter är därför en förutsättning för att kunna hjälpa och stötta dem som verkligen behöver det, för de ska vara få i ett fungerande samhälle!

Om något behöver befrias är det Södertälje från socialismen – den har fått härja fritt här allt för länge!

Gubben

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare