Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Avstå skolutflykter – vi är mitt i en pandemi

Många av oss tar sig till och från jobbet med lokaltrafik. Och vi är många som inte har något annat val om vi vill kunna betala hyran. Alla har inte möjligheten att ha en bil för att ta sig från A till B.

Vad jag dock inte förstår är hur diverse skolor (ping Södertälje friskola) resonerar kring att trycka på 20-30 tal skolbarn på en buss som redan är full av resenärer som försöker hålla avstånd till varandra. Dessa barn placeras bredvid folk som aktivt valt att sitta vid eget säte eller stå med bra avstånd.

Jag förstår att barnen måste få gå på utflykt men det finns andra lösningar till detta än att belasta lokaltrafiken. Och jag förstår att barnen i sig inte är i riskzon, men det är ett faktum att dem är potentiella smittbärare. Någon på bussen kan vara smittad eller någon av barnens familjemedlemmar. Det är lika riskfyllt åt båda hållen i vilket fall.

Barn ska få vara barn. Men vi är faktiskt mitt i en pandemi.

Kapten krok

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare