Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Av multisporthallen bidde det en tumme

När planerna på multisporthallen presenterades så var vi många idrottsföreningar som hoppades att vi äntligen skulle få krypa ut ur våra ”hålor” och få idrottsanpassade lokaler. Men icke. I huvudsak är det två föreningar (idrotter) som får nytta av den satsningen.

Anmäl text- och faktafel

Att kunna växa med sin sport går bara med lokaler anpassade för idrott. Många är vi föreningar som sitter fast i privata värdars hyror, där de obefintliga hyresbidragen gör att vi måste ägna en hel del av verksamheten till att jaga pengar via försäljning, sponsorer med mera. Om idrotten i vår stad ska kunna utvecklas måste något göras!

Förslag är att se till att föreningsidrotten får lokaler anpassade för idrott. Hur många föreningar skulle kunna få plats i den multisporthall som snart har invigning? En annan fråga: Hur många aktiva kommer att ta del av den ”generösa” hallen när den står klar?

Jag själv representerar en av alla idrotter som har deltagare på SM-, NM-, EM-, VM- och OS-nivå. Vi sitter i en privatägd lokal som tär på vår ekonomi, vilket gör att vi måste avstå från deltagande i många träningsläger och tävlingar – och vi är inte ensamma om detta i föreningslivet i Södertälje!

Sören Söderqvist

Södertälje judoklubb

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare