Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Anställ badvakter för ordningens skull

LT berättar om trängsel och kaos på Mälarbadet i Södertälje. Det finns också uppgifter om uthyrning av vattenskotrar och buskörning och om grillning på otillåten plats.

Detta är en kommunal badplats och kommunen har givetvis ansvar för hur den sköts. Precis som man har tillsyn över restauranger måste man ha en tillsyn över sina egna anläggningar. Tillställningar med över 50 personer är förbjudna i lag. Armlängds avstånd, helst två meter, ska hållas. Den ansvarige, restaurangägaren, butiksägaren lika väl som en badplats eller friluftsanläggnings ägare, måste se till att detta sköts.

Kommunens första steg var att begränsa parkeringen och man planerar även skyltar.

Nästa steg bör bli att Södertälje kommun återinför den gamla yrkesgruppen badvakter. Det finns säkert yrkeskunnigt folk från stängda idrottsanläggningar som kan ta de jobben.

Var och en måste ta ansvar för att undvika trängsel och smittspridning.

Men det är också kommunens ansvar att se till att gällande regler följs, särskilt på sina egna anläggningar. Alternativt får man väl stänga badet eller stänga parkeringen helt.

Kerstin Ekberg

Södertälje

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare