Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Alla bilförare borde inte ha körkort

Jag har fortfarande inte sett att bilister förstått att rondeller inte är en korsning, det är en raksträcka med avfarter till höger. Behöver inte blinka vänster, jag står still.

Men nu har jag en annan sak: det är ärthjärnor bakom olyckorna, i alla fall en del.

I dag var jag i Gnesta och hjälpte min bror med transport, på vägen mot Hållsta möter jag en dam som kommer mer och mer över på min sida. Jag ser att hon kollar på något ner mot passagerarsidan, i sista sekunden tittar hon upp och ser mig, girade tillbaks till sin sida av vägen.

Efter uträttat värv körde jag hemåt mot Södertälje, vid korsning som blir mot Molstaberg ser jag en mörk Golf som kommer mot mig, mer och mer över på min sida av vägen.

Det går undan, men jag hinner väja in på busshållplatsen så att hon hinner svänga tillbaka till sin fil. Ser henne sitta med båda armarna på ratten och mobilen i händerna.

Hur tänker de? Ska de ha körkort alls?

Otäckt är bara förnamnet.

Rondell-Classe

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare