Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Innovationslabb startar i Södertälje – ska minska segregationen: "Andra förebilder än kriminella"

Nu startar Telge Bostäder en experimentverkstad i Lina Hage med stöd av den statliga innovationsmyndigheten Vinnovas nya projekt ”Allmännyttans Innovationslabb”.

Förutom Södertälje, öppnar även labb i Boden, Norrköping och Rannebergen i Göteborg.

I labben ska "nya arbetssätt testas, utvecklas och utvärderas" för att sprida framgångsrika metoder som kan minska långtidsarbetslöshet, förbättra skolresultat, stärka samhällsservicen, minska brottsligheten och åstadkomma ett mer hållbart samhälle, enligt ett pressmeddelande.

På innovationslabbet i Lina Hage ska Telge Bostäder arbeta tillsammans med flera lokala aktörer med ungdomar som målgrupp.

– Vi vill att unga i åldern 11–15 år ska få andra förebilder än de unga vuxna som är kriminella i bostadsområdet. Tillsammans med de boende och andra aktörer vill vi hitta sätt att engagera ungdomar så att de i stället är med och skapar trygghet i området. Att få bort unga från våld och brottslighet ger enorma vinster. Både för individen, för oss som hyresvärd och för samhället i stort, säger Anna Ahrling, enhetschef på Telge Bostäder.