Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget test av "Hesa Fredrik" i Södertälje under måndagen

Det blev inget test av varningssystemet VMA (Viktigt meddelande till allmänheten) i Södertälje under måndagen. Kommunen känner ännu inte till orsaken, men MSB (Myndigheten för säkerhet och beredskap) håller på att reda ut saken.

VMA-systemet, även kallad Hesa Fredrik, ljöd inte som planerat i Södertälje under måndagen. Systemet testas fyra gånger per år: första helgfria måndagen i mars, juni, september och december vid 15.00. Årets andra test skulle alltså ha skett under måndagen men uteblev.

Orsaken till att testet uteblev i dag är ännu inte känd, meddelar Åke Martinsson, säkerhetssamordnare vid Södertälje kommun.

- Vi har fått bekräftat att det varit problem på vissa ställen, bland annat i Södertälje. Vi har väldigt lite information i nuläget. Det är räddningstjänsten som sköter VMA [i Södertälje] och det är MSB som blir ansvariga för utredningen, säger Åke Martinsson.