Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget SM-guld för "Micke" och Tobias

Södertäljefostrade Tobias Gustafsson och Mikael Karlsson fick inget SM-guld. Deras lag Linköping förlorade i SM-finalen mot Storvreta med 4–5.

Linköping såg ut att gå mot ett firande. Men finalen svängde snabbt. När det såg ut som att Martin Karlsson, två mål och en assist, hade avgjort för Linköping svängde innebandyfinalen igen.

Storvretas Albin Sjögren petade in 4—4 och 10.17 in i tredje perioden avgjorde tvåmålsskytten Mattias Samuelsson.

32-åringen, som har varit en del av klubbens stora framgångar men även var delaktig i slutspelsmissen i fjol, drog till direkt på en diagonalpassning. Avslutet smet in bakom målvakten Robin Laakso.

Storvreta kontrollerade sedan tillställningen i Tele2 Arena och kunde till slut säkra SM-pokalen för fjärde gången.

Dessförinnan var det som sagt en svängig match. Storvreta satte full fart direkt. Albin Sjögren satte ettan och Mattias Samuelsson skickade distinkt in 2—0 i nättaket.

I andra kom Linköping tillbaka in i matchen. Med mål från Matej Jendrisak, Martin Karlsson och Gustav Fritzell stod det 3—3 efter 40 minuter.

När sedan Martin Karsson något turligt fick in 4—3 efter 3.05 minuter av tredje perioden såg det ut som att Linköping, finalförlorare även i fjol, var på väg mot klubbens första SM-titel.

Men då vaknade Storvreta till igen — och avgjorde.

Landslagsbacken Tobias Gustafsson och forwarden Mikael Karlsson noterades inte för någon poäng i finalen, däremot för varsin utvisning.