Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget resultat i sökandet efter försvunna äldre kvinnan – nytt försök ska göras

30 frivilliga, två båtar från sjöräddningen, fyra hundar och en drönare finkammade området längs vattnet från Stockholmsvägen mot Ragnhildsborg.

Vid 21.20 blåstes torsdagskvällens sökning i Missing Peoples regi av. Vid 18.30 samlades de frivilliga sökarna vid minigolfbanan, vid Bergviksgatan 20.

Det blev en sökning där vädrets makter inte var på de frivilliga insatsernas sida.

– Med hjälp av sjöräddningen och två av deras båtar sökte vi i kanalen. Där det var svårt att ta sig fram i terrängen tog vi hjälp av en drönare - det finns många branta backar i Södertälje. Fyra hundar och runt 30 unika sökare hjälpte till i kväll, säger verksamhetsledaren Jörgen Olsson.

Sökinsatsen gav inget resultat, men Mission People är ändå nöjda med att ha sökt av ett såpass stort område. Nya sökningar ska göras, ingen tid eller plats för den är bestämd ännu. Det beslutet tas i samråd med polisen.

Det är en kvinna i 80-årsåldern som ska ha lämnat Södertälje sjukhus utan vare sig ytterkläder, mobil eller hemnycklar fredagen den 20 april som Missing people nu engagerar sig i att leta efter.