Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget Guldäpple för Södertäljelärarna – trots rekordmånga nomineringar

På Bokmässan under torsdagen visade det sig att tre speciallärare från Skellefteå, Kalmar och Trelleborg grep finalplatserna. De 21 nominerade lärarna från Södertälje tog sig alltså inte till final i priset Guldäpplet.

Annons

Anmäl text- och faktafel

Det var höga odds för Södertälje kommun som stod för ungefär en femtedel av nomineringarna till Guldäpplet. Med sina 21 nominerade lärare var Södertälje den kommun som stod för flest. Under torsdagen presenterades de tre finalisterna på Bokmässan i Göteborg och det visade sig att lärarna från Södertälje inte hade valts ut.

Finalisterna blev Anna Bergströmspeciallärare i Skellefteå som har inriktning språk-, läs-, och skrivutveckling och förstelärare, Daniel Nilsson från Kalmar som är speciallärare i matematik och förstelärare och Maria Glawe från Trelleborg som är speciallärare med inriktning språk-, läs-, och skrivutveckling och förstelärare.

Den slutliga vinnaren av Guldäpplet 2018 presenteras måndagen den 29 oktober klockan 11.00 på Skolforum, Södra scenen, Stockholmsmässan i Älvsjö.