Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget byte av konstgräs på Nykvarns IP i år heller

Konstgräsplanen i Nykvarn har under många år haft en mycket hög beläggning, det är fullbokat varje vardagskväll för träningar och på helgerna är det matcher samt arrangemang.

Anmäl text- och faktafel

Den höga beläggningen samt att planen har snöröjts har gjort att konstgräset i dag är mycket slitet. Grässtråna ligger ner, mattan är hård och stum och skaderisken är stor för alla spelare. Många har problem med hälar och benhinnor och det beror med stor sannolikhet på mattans skick.

Så här var konstgräsmattan redan 2015, den är inte i bättre skick i dag.

Den 7 juni 2016 tog kommunstyrelsen i Nykvarn beslut om att tillskjuta två miljoner kronor för att ett byte skulle kunna genomföras omgående och den 22 juni 2016 beslutade kommunfullmäktige i Nykvarn att fullfölja kommunstyrelsens beslut.

Det har nu gått mer än tre år sedan beslutet togs att mattan skulle bytas ut. Sedan dess har förvaltningen och politikerna i Nykvarn fortfarande inte ordnat så att konstgräset har blivit utbytt, skicket på mattan är nu sämre än någonsin.

Varför händer ingenting?

Skjuter beslutsfattarna på bytet av matta för att spara in på pengar, nu när kommunen går många miljoner back?

Går det så går det, är det så beslutsfattarna resonerar?

Undrande förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare