Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen vill samarbeta med SD

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Partierna har nu på allvar börjat fundera över livet efter valet. Efter ett färskt löfte och en känga åt de rödgröna från allianspartierna i stan är en sak säker.

Valet närmar sig och med det måhända en ny politisk sammansättning i kommunen.

Allianspartierna går nu ut med ett löfte om att oavsett valresultat aldrig samarbeta med SD. De hävdar samtidigt att S, V och MP i en ”valteknisk samverkan” beredde plats åt SD i nämnder och bolagsstyrelser efter förra valet.

– Det skulle ha varit en proportionell fördelning i valberedning och fullmäktige, men så blev de inte utan S hjälpte till så att SD kunde ta plats, säger Mats Siljebrand (FP).

Men att tala om en ”valteknisk samverkan” är bara struntprat enligt Socialdemokraternas Boel Godner.

– Jag tror att allianspartierna har fått en släng av valrörelsefeber. Vi kommer aldrig att samarbeta med SD och vi var inte glada när de fick ett ökat antal mandat i förra valet, säger hon.

Boel Godner kommer att söka samarbeten över blockgränsen om det blir nödvändigt för att stänga Sverigedemokraterna ute.

Sverigedemokraternas gruppledare Tommy Hansson är inte förvånad över de övriga Södertäljepartiernas löfte.

– Nej, de är väl ordentligt rädda för att SD ska få inflytande och då gör man på det här sättet. För vår del så samarbetar vi gärna till både höger och vänster.