Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen mer snötippning vid skolan

Nu backar Telge fastig­heter om snötippningen vid Genetaskolan.
– Ingen mer snö kommer att tippas vid skolan, säger förvaltningschefen Anders Lindblad.

Det var i gårdagens LT som vi berättade om oron hos de boende på Bollvägens oro inför de stora mängder snö som tippats på Genetaskolans gård.

Husen ligger nedanför en backe i direkt anslutning till snöhögarna och risken för vattenskador är överhängande om det töar snabbt.

– Jag som chef tar på mig det här, det är en missuppfattning mellan oss och entreprenören som lett till att snön tippats där, säger Anders Lindblad, förvaltningschef på Telge fastigheter.

– Entreprenören har inte gjort något fel, det är vi som borde uppmärksammat att det blev fel i papperna. Det skulle aldrig ha tippats någon snö där, det skulle bara ha snöröjts eftersom det ska in hantverkare i skolan, fortsätter Anders Lindblad.

Någon mer snö kommer inte att tippas.

– Och vi kommer att ha de högar som finns på platsen under observation när det börjar smälta och ser vi några som helst tendenser till problem för de boende nedanför backen så kommer vi att flytta snön igen, lovar Anders Lindblad.