Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen Melodifestival – men kanske 2016

Det blir ingen Melodifestival för Södertälje denna gång heller, men Marcus Haavisto hoppas evenemanget hamnar här 2016.

Bokstaven ö finns i Södertälje också, men vad mer än det har Östersund, Örebro, Malmö och Göteborg som inte Södertälje har. De städerna, tillsammans med Helsingborg och Stockholm gästas nämligen av Melodifestivalen 2015 under vintern.

- Axa Sportcenter är större än de arenor som finns i Örebro och Östersund. När vi ansökte 2012 räknade vi med max 6 300 besökare och det antalet ryms lätt här, säger Marcus Haavisto.

Under 2012 drev han på för att få hit Melodifestivalen 2013 och kommunen gjorde en ansökan. Men det räckte inte. Nu är Marcus engagerad i det nystartade Realistpartiet som har fått ett mandat i kommunfullmäktige.

- Som politiker kan vi nu driva frågan på allvar och nu måste folk lyssna på oss mer, säger politikern Marcus Haavisto.

Chef för Melodifestivalen Christel Tholse Willers skriver i ett pressmeddelande att Östersund och Helsingborg är två nytillkomna platser där Melodifestivalen arrangeras.

- Vi är glada för att presentera två helt nya städer 2015. Att åka på turné betyder att publiken får möjlighet att uppleva en stor tv-sändning på plats och ett unikt tillfälle för SVT och Melodifestivalen att möta fler av våra tittare, säger Christel Tholse Willers i pressmeddelandet.

Melodifestivalen 2015

7/2 Deltävling 1 – Göteborg

14/2 Deltävling 2 – Malmö

21/2 Deltävling 3 – Östersund

28/2 Deltävling 4 – Örebro

7/3 Andra chansen – Helsingborg

14/3 Final – Stockholm