Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen medalj för Seeliger och det svenska lagkappslaget: "Kändes ändå bra"

Det blev ingen EM-medalj för det svenska lagkappslaget över 4x50 meter frisim som simmade final under onsdagseftermiddagen.
– Men det kändes ändå bra, sa Björn Seeliger till SVT efter loppet.

I förmiddags slog Björn Seeliger, 17, från Södertälje till med nytt svenskt juniorrekord när han simmade förstasträckan för det svenska lagkappslaget över 4x50 meter frisim vid EM i Köpenhamn. Tiden stannade på 21,66.

Läs även: Nytt svenskt juniorrekord av Björn Seeliger i EM-debuten

Sverige slutade trea i försöksheatet och fick därmed simma final nu under onsdagseftermiddagen.

Väl där hade dock det svenska laget inte mycket att sätta emot. Det blev en åttonde och sistaplats till slut. Björn Seeliger simmade återigen förstasträckan, nu med tiden 21,83.

Men efteråt var han ändå nöjd.

– Det var lite nerver i förmiddags. Men nu kändes det mycket bättre. Sen var tiden lite sämre, men det kändes ändå bra, sa han till SVT efter finalen.

Björn Seeliger kommer under EM att även simma 100 meter ryggsim (torsdag), 50 meter frisim (fredag), 100 meter frisim (lördag) samt 50 meter ryggsim (söndag).

Läs även: Förbundskaptenen om SSS-talangens EM-start i veckan: "Han är ju väldigt spännande"