Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen höjning av SL:s biljettpriser 2011

SL:s biljettpriser höjs inte nästa år. Det var ett av beskeden som gavs när landstinget i går presenterade budgeten.

Just nu finns inga konkreta förslag på fler biljettkontrollanter på pendeltågen som går från Södertälje centrum.

Detta trots att plankare kostar SL flera miljoner varje år, enligt 2011 års landstingsbudget. Christer G Wennerholm, moderat trafiklandstingsråd i Stockholms län, hoppas dock att resenärerna köper biljett fast att det ofta saknas kontrollanter på Södertäljetågen.

– Vi har en ambition att öka personalens närvaro i kollektivtrafiken. Om alla är med och bidrar kan vi fortsätta att bygga ut kollektivtrafiken, säger han i ett mejl till LT.

För de resenärer som ändå väljer att betala för sig kommer inte biljettpriserna att höjas nästa år, varken när det gäller månadskort eller andra biljettyper. Christer G Wennerholm tror inte att höjda biljettpriser lättare skulle få SL att klara några av sina andra mål, såsom färre förseningar.

– Att öka punktligheten handlar inte bara om ökade resurser utan om att noggrant följa upp de avtal vi har med de som levererar pendeltågstrafik och även att tillsammans med Trafikverket fortsätta det upprustningsprogram vi nu påbörjat, skriver Wennerholm.