Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen hets inför deadline - Waltin förvånad

Måndag är sista dagen att värva spelare för SSK och övriga lag i Hockeysverige. Mats Waltin letar en ersättare till Christofer Blid – men det är näst intill stiltje på spelarmarknaden.

Måndag den 15 februari är sista dag att göra spelarövergångar inom svensk hockey den här säsongen. Ett ovanligt sent lagt sista datum, vilket fått många att spekulera i att det ska bli stor ruljans och att flera lag ska släppa spelare för att spara pengar, likt bland annat SSK gjorde 2014.

Men med några få dagar kvar till deadline är det närmast stiltje på spelarmarknaden, enligt Mats Waltin.

– Jag hade förväntat mig mer drag. Jag ska inte säga att det är stiltje, men inte långt ifrån. Jag är lite förvånad, säger Waltin.

Upplever du att det är något lag som är ute efter att släppa spelare just nu?– Som det är nu så finns det i nuläget ingenting av värde, som är så pass intressant för oss att det är värt att gå vidare med det. Jag hade trott på mer rörelse, säger Waltin.

Han är intresserad av en ersättare för Christofer Blid, som missar resten av säsongen. Men i nuläget finns alltså inget konkret namn att jobba med, enligt vad Waltin vill säga i alla fall.

Och att chansa ligger inte för SSK-tränaren.

– Det sista som får hända nu är vi tar in något som inte helt säkert tillför något och bara sprider osäkerhet. Det kommer jag inte att göra, säger han.

SSK:s målvakt Alexander Sahlin är tillbaka och aktuell för spel, enligt Mats Waltin som även har Calle Brattenberger att välja på mellan stolparna i lördagens match borta mot Visby/Roma.

Christofer Blid är borta resten av säsongen, i övrigt är laget skadefritt.

SSK behöver hämta in två poäng och åtta mål på Västervik för att ta direktplatsen till kvalserien. Västervik möter Huddinge på hemmais.

– Chansen är inte stor. Men ibland händer sånt som inte ska hända. Vi ska göra vårt och se till att göra en bra insats där vi korrigerar de misstag som vi gjort i tidigare matcher. Det är ett tufft motstånd, säger Waltin om Visby, som behöver vinna för att ta den sista playoff-platsen före Kallinge.

För Huddinge och Troja (som möter Vimmerby borta) handlar det om vilket lag som slutar trea. Allettans sluttabell ger en rankning inför playoff som avgör vilka lag som får hemmaplansfördel.

SSK säkrade andraplatsen i tabellen i och med segern mot Huddinge i onsdags och det är även klart att SSK kommer få hemmaplansfördel genom hela playoff-spelet, om man hamnar där.