Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen granskning - nu ändras systemet

Efter LT avslöat att Tommy Blomqvist och Ingrid Hult (båda SD) tagit ut för mycket milersättning ska kommunrevisionen se över systemet.

Annons

I november och december förra året avslöjade Länstidningen uppgifter som tydligt pekade på att Sverigedemokraternas gruppledare Tommy Blomqvist inte bodde på den adress i Södertälje där han var skriven, utan i själva verket i Nykvarn

Inledningsvis sade både kommunen och skatteverket att de skulle granska Tommy Blomqvist och hans fru Ingrid Hult, men  ingen av granskningarna blev av

Nu verkar det dock som att kommunen ska se över sitt system för intern kontroll. 

”Revisionen har beslutat att genomföra en generell granskning av intern kontroll kopplad till utbetalningar och arvoden och ersättningar till politiker som kommer att verkställas 2015”.

Så svarar kommunens revisorer till ett par medborgare som undrar om revisorerna kommer att granska två specifika fullmäktigeledamöters reseräkningar.

Det handlar om Tommy Blomqvist och Ingrid Hult (båda SD) som efter LT:s granskning ser ut att ha tagit ut alldeles för mycket milersättning.

– Det är ju av anledning av era (LT:s) artiklar. Men svaret är kanske luddigt, dock ett svar, säger revisionens ordförande Erik Ternert (M). Vår uppgift är inte att granska enskilda ärenden, utan vi ser över systemen, fortsätter Ternert.

– Vi gör en generell granskning av systemet under 2015. Men det är upp till tjänstemännen att kolla enskilda ledamöters räkningar.