Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen fortsättning i SSK för Blid

Chrisfofer Blid följer inte med SSK till hockeyallsvenskan. Det meddelade spelaren själv på fredagen.

Annons

Christofer Blid var en av SSK:s främsta anfallare under första delen av säsongen, men missade avslutningen på grund av en skada. Hemmamatchen mot Kallinge-Ronneby den 27 januari kan ha varit hans sista i karriären.

"Jag har beslutat att inte fortsätta spela i SSK, jag gjorde troligtvis min sista säsong. Tack alla inblandade för ett sjukt roligt år!", skriver han på twitter.

När LT ringer Christofer Blid förklarar han beslutet, som inte beror på skadan som stoppade honom från spel under säsongsavslutningen:

- Nej, det är inte det. Det är mycket grejer, som familj och jobb, som är i vägen, säger han och förklarar att han bland annat inte skulle kunna fortsätta jobba vid sidan om hockeyn med SSK i hockeyallsvenskan. Och för 30-årige Blid, som inte har jättemånga år kvar som elitspelare, kändes det inte som något bra alternativ att säga upp sig från jobbet.

Just nu, säger han, känns det som att det inte blir någon hockey alls nästa säsong.

- Nu när jag tagit beslutet att inte spela med SSK känner jag mig inte särskilt sugen att lira någon annanstans. Men man får väl se hur det känns i augusti, när alla börjar gå på is.

Känns den här säsongen som ett värdigt avslut på karriären?

- Det var en fantastiskt säsong och väldigt roligt att få vara med, så på så sätt var det ju ett bra avslut.